top of page
Sök

Ljuskänslighet

Ljuskänslighet är ett vanligt symptom på stress och kan orsaka ökad känslighet för ljus, vilket kan göra det svårt att arbeta, läsa eller till och med vara utomhus på soliga dagar.


Ljuskänslighet kan uppstå på grund av ökad spänning i musklerna, vilket kan göra ögonen mer känsliga för ljus. Det kan också vara en följd av en ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet, vilket kan öka känsligheten för ljud och ljus.


För att hantera ljuskänslighet vid stress kan man prova att undvika starkt ljus, särskilt under perioder av hög stress. Användning av solglasögon eller bländskydd kan också hjälpa till att minska exponeringen för ljus och minska känsligheten. Att minska skärmtiden eller anpassa skärminställningarna på datorer och mobila enheter kan också minska ögonbelastningen och därmed minska ljuskänsligheten.


Det är också viktigt att försöka minska stressnivån genom att utöva avslappningstekniker som yoga, meditation eller andningsövningar. Att få tillräckligt med sömn och motion kan också bidra till att minska stress och därmed minska symtomen på ljuskänslighet.


Om ljuskänsligheten kvarstår eller förvärras trots dessa åtgärder, kan det vara lämpligt att söka råd från en läkare eller ögonläkare för att utesluta eventuella underliggande medicinska tillstånd som kan orsaka dessa symptom.

2 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page